tirsdag den 27. december 2011

Juleaften i Hanoi

Juleaften i Hanoi fejrede vi ved at tage til gudstjeneste i Domkirken i det franske kvarter. Foran kirken var der storskærm, og der var fyldt med unge vietnamesere på dyttende, larmende scootere, der forsøgte at suge lidt julestemning til sig. 
Julegudstjenesten foregik i en proppet kirke med folk fra mange forskellige lande. Den foregik på fransk og en fransk sangerinde ledte kirken i sang. Hun ramte næsten alle tonerne (:-)), og det var dejligt at genkende sange som: "Ohh holy night" og  "Glade jul".
Efter gudstjenesten gik vi en tur i de små stræder omkring kirken, som var pyntet op i stor stil med elektriske lys, juleopsætninger og utrolig (!!!) smukke plastikjuletræer med det blege Jesusbarn foran (se foto nedenunder)
Vi spiste julemiddag på balkonen udendørs på 3. sal på en restaurant, der lå på en typisk gade i Hanoi.
Hjemme på hotellet lagde vi pakker under vores lille plastikblomst, dansede omkring den og sang sange, spiste småkager og konfekt, som vi havde med hjemmefra. Adea blev den glade ejer af sin egen Nintendo, og jeg fik en vildt fed gave af Kristian: Et spejlrefleks Digital kamera, så nu skal der tages billeder (:-)) Jubiiiie!
Som godnatlæsning læste vi Sigurds version af juleevangeliet.
Det var en anderledes, mere simpel jul og en stor oplevelse at se, hvordan vietnameserne fejrer jul. Jeg skal love for der blev festet igennem den aften. For de unges vedkommende sammen med vennerne, så det mindede mest af alt om den måde, vi fejrer Nytårsaften på i Danmark.
Man blev også mindet om, hvad julen virkelig handler om, og at det vigtigste juleaften er at være sammen med sine nærmeste.

Glædelig jul!!!

(Ser nu alligevel frem til ægte juletræer, and og ris a la mande, dansk julegudstjeneste, tændte stearinlys og mere familie indenfor rækkevidde næste år (:-))

Domkirken

4 kommentarer:

  1. Lyder rigtigt dejligt!
    Stort julekram

    SvarSlet
  2. Spændende at læse om jeres juleoplevelser i Hanoi. Dejligt, at I formåede at holde en lille jul hjemme på hotelværelset med dans og sang og julegaver. Og juleevangeliet ...
    Her er vi alle hjemme igen efter en dejlig juletid i Odense.
    Danmark oplever lige nu en jul med 8-10 graders varme ...

    SvarSlet
  3. Vi har ændret vores profilnavn til Mormor og Morfar - håber, at det er i orden!

    SvarSlet
  4. Spændende at få lov til at følge Jer på rejsen,havde en dejlig 1 juledag i Græsted,trist at i ikke var der også,Ønsker Jer forsat en god rejse og et Godt nyt år.
    Knus Viki

    SvarSlet