lørdag den 14. januar 2012

Mekongdeltaet dag 2

Vi stod tidligt op kl. 06 for at sejle ud og opleve: "The floating market". Det var en fin oplevelse at se, hvordan der blev handlet fra båd til båd, og det er i følge guiden en god forretning at handle til søs. På en bambuspind på bådene var der hængt frugter eller grøntsager op, så man hurtigt kunne få et overblik over, hvad de forskellige både solgte. Vi prøvede at købe en ananas, som blev skåret ud for os. Den kostede 10.000 Dong (ca. 3 dkr) og smagte himmelsk. Oplevelsen var anderledes, end jeg havde forestillet mig i det langt de fleste havde motoriserede både. Jeg havde forestillet mig, at de solgte varer fra både, som de selv roede.
Derefter besøgte vi et par små, primitive fabrikker, hvor de fremstillede ris, rispapir og risnudler.
Vi besøgte også en frugtplantage, hvor vi spiste de lækreste papaya-og mangofrugter, vi nogensinde har fået. De dyrkede også gueva-frugter, dragefrugter, stjernefrugter, ananas, kokos, bananer mv.

Derfter gik sejlturen tilbage til Can Tho, hvorfra vi besøgte et stort fiskemarked og kørte i bus tilbage til HCMC.

I aften har pigerne og jeg været på den lokale legeplads i parken og på kaffebar. Da vi kom hjem, tog jeg et dejligt, langt, varmt karbad, mens pigerne løste matematikopgaver og skrev dagbog. Kristian var ude at spille fodbold med nogle lokale og på: "Frozen Yougurt"-bar. Han blev tilbudt heroin på gaden lige nedenfor. De andre aftener er vi "kun" blevet tilbudt marihuana...(og det er billigt hernede. Man kan købe en joint for sølle 50.000 Dong (mindre en 20 dkr), hvilket mange nok benytter sig af...Der er i hvert fald gang i nattelivet på gaden hernede hver aften!Utroligt så heldige vi er med vores stille og rolige hotelværelse.

Vi glæder os nu rigtig meget til at flyve mod tropeøen: "Phu Quoc" i morgen formiddag. Vi ser frem til at bade, slappe af, nyde solen, varmen, hinanden og til at fordøje de mange oplevelser.






Jack-fruits- verdens største frugter (træfrugter)

Ris i spande der blev solgt på markedet

2 kommentarer:

  1. Hvad hedder de frugter, som Adea og Simone står sammen med? Og hvad er der i de farvede tønder på nederste billede?
    Mormor synes, at nu må I snart se at komme hjem, for hun (og morfar også) savner jer rigtig meget.
    Mon Kristian får en banan i turbanen?

    SvarSlet
    Svar
    1. De frugter Adea og Simone holder hedder Jack-fruits eller Jack-frugter. Det er eftersigende verdens største "træfrugter". Det er ris der er i spandene, som blev solgt på markedet (:-))

      Slet