mandag den 2. januar 2012

Silkeorme og skrædderbutikker

I dag nød vi en lækker morgenbuffet ved poolområdet, inden vi drog afsted mod de mange skrædderbutikker i byen.Til at begynde med var det svært at orientere sig og finde ud af, hvad en rimelig pris var for at få syet tøj. Vi endte op med at bestille tøj i tre forskellige butikker (!) I en af butikkerne havde de silkeorme. Vi fik en grundig gennemgang om ormenes udvikling fra orm til puppe til silke af en af ekspedienterne.

MIn flotte mand får taget mål til et nyt jakkesæt

Der fortælles om hvordan silkeormepupperne koges og spindes til tråde


Simone spinder silketråde

Hoi Ans specialitet: Cau Láu. Let suppe med flade nudler, brødcroutoner og kogt svinekød i skiver. Serveres med bønnespirer, mynte og brøndkarse og krydres med stjerneanis. Der findes faktisk en del: "Cooking schools" i Hoi An hvor man kan lære at lave vietnamesisk mad. Det lyder fristende med et sådan kursus. Vil prøve kunsten lidt af derhjemme. Maden er virkelig lækker hernede.

Hyggelige Hoi An. Endnu hyggeligere efter mørkets frembrud

5 kommentarer:

  1. Tak for jeres spændende fotos og beskrivelse af jeres oplevelser. Hoi An lyder til at være en by, som I vil få svært ved at sige farvel til. Mon I kan få plads i kufferten til de fine nye silkerober?
    Tak, også for jeres postkort, som vi modtog i dag som det første brev i vores nye postkasse ude ved vejen.
    Kh Morfar og Mormor

    SvarSlet
  2. Kære Mor og Far! Ja det er en virkelig dejlig by og endnu skønnere i solskin og 25 grader som i dag. Vi har hentet vores tøj i dag og er alt i alt godt tilfredse (:-))
    Dejligt I har fået postkortet allerede og tænk vi blev de første til at levere et brev til postkassen. (:-))

    SvarSlet
  3. den 3. januar har været en mørk og regnfuld dag i Danmark. Og nu er det blevet blæsevejr - ved Vestkysten bliver det endda stormvejr med orkanstød (dog ikke på Sjælland). Så vi hygger os indendøre. Både i går og i forgårs nåede vi dog ud på et par halvlange cykelture. Endnu ingen sne i DK. Nu har vi fået bekræftet, at vi er medlemmer af Folkekirken.
    Kh Mormor og Morfar

    ps. Hils Kristian, Simone og Adea fra os.

    SvarSlet
  4. Vi glæder os til at være prøvekaniner på jeres vietnamesiske kogekunst :-D

    SvarSlet
  5. Det kan I tro I kan få lov til Britt! Vil så gerne lære at lave forårsruller som de gjorde det i Hoi An. Det var de bedste, vi har smagt i Vietnam. Det sværeste bliver nok at få fat i de rigtige ingredienser derhjemme..

    SvarSlet