onsdag den 11. januar 2012

Shoppe-afslapnings- og hyggedag i HCMC

I dag har vi været på Ben Thanh markedet, som er HCMCś største marked. Det var et meget mere behageligt marked at gå rundt i sammenlignet med markedet i Hanoi: "Dong Xuan", hvor gangene var smalle og folk asede og masede for at komme forbi. På Dong Xuan markedet solgte de en masse skrammel og tingel tangel. På Ben Thanh markedet var der mange fine varer at købe. Bare ærgerligt jeg ikke deler tøjsmag med de fleste kvindelige vietnamesere, ellers kunne jeg have gjort mange gode køb (:-)) Kvaliteten er heller ikke på niveau med det meste tøj, man kan købe i Danmark.

I den yderste del af markedet var der: "fixed prices", hvilket betød "faste priser". Det var her, det var mest behageligt at bevæge sig rundt og eftersigende også her, man kunne gøre de billigste køb. I den inderste del af markedet foventedes det, at man pruttede om prisen og her hev og sled sælgerne i én eller råbte efter én, for at man skulle komme og købe noget fra lige præcis deres butik.

Kristian og Adea gik på legepladsen, mens Simone og jeg havde lidt alenetid på markedet. Vi fandt fine spisepinde, en lampeskærm til Simone, som hun havde ønsket sig, vifter, små bogmærker, et fint vietnamesisk fad og en t-shirt til Kristian. Derudover købte vi lækre udskårne mangostykker. Mums.






4 kommentarer:

  1. Ja, man skulle være knallert-fabrikant i Vietnam - så blev man vist RIG. Lagde også mærke til, at nogle brugte ansigtsmaske. Såvidt vi ved kører kanllerterne på diesel, som er ret sundhedsskadelig. Der kommer nok en regning en dag ... ...

    SvarSlet
  2. Ja det skulle man, så ville man blive meget rig på disse kanter. Vores guide i går fortalte, at de kinesisk producerede scootere var de billigste at købe, men de holdt kun et par år, så det kunne betale sig at investere i de japansk producerede scootere, som havde en noget længere levetid.
    Rigtig mange kører med masker hernede, for det er helt klart sundhedsskadeligt at færdes i trafikken hernede på en scooter.
    Andre går med maskerne i de mindre trafikerede områder, da de gerne vil undgå at solen skal brune deres hud. Idealet hernede er at have så lys en hud som muligt.
    Igen går andre med masker for at tage hensyn til andre, hvis de f.eks. er forkølede, så smitter de ikke så nemt de mennesker der er omkring dem ved at tage en maske på.

    SvarSlet
  3. Jeg har bemærket mig, at man, også i HCMC anbefaler både børn og voksne at bruge cykelhjælm, og mener at kunne læse af teksten på plakaten, at det er livsvigtigt at benytte hjælmen, og hovedløst ikke at gøre det. ( min kæphest)
    Vi er netop hjemvendt efter en særdeles lækker gourmetmidddag på Gastronemisk Institut. Anledningen var bryllupsdagen, og vi kom ved et tilfælde til at sidde ved siden at Dorthe og Carsten (Fritzemeier), hvilket ikke gjorde det mindre hyggeligt.
    God tur videre i morgen. Vi glæder os til at høre nyt fra jer. Knus fra Mormor

    SvarSlet
  4. TILLYKKE med bryllupsdagen i går!! Det lyder til, I havde en dejlig aften og ja her anbefales det også at køre med hjelm. Det er også strengt nødvendigt, og langt de fleste kører også med hjelm

    SvarSlet