onsdag den 4. januar 2012

Nna Trang- store bølger og dasende europæere

Så er vi nået til Nha Trang.
Vi kørte med nattoget fra Da Nang (en halv times kørsel fra Hoi An). Toget var to timer forsinket, så det var nogle noget trætte men tålmodige piger, der stod på toget lidt i kl. 24:00.
Vi vidste godt, hvad der ventede os, da vi ikke havde haft held med at bestille softsleeper, men kun hardsleeper. Softsleeper er samme type kupé, som den vi var i fra Hanoi til Hué, hvor man har en fire-sengskupé med ok tykke madrasser på hver seng. På hardsleeper ligger man i seksmands-sovekupeer, hvor madrassen er ultratynd. Dvs vi sov sammen med to andre og på nogle meget hårde madrasser. Hverken Kristian eller jeg sov meget den nat, da toget bumlede, larmede, og vi lå dårligt. Air conditionen virkede ikke, så der var varmt og indelukket, og vi blev afbrudt flere gange af vietnamesisk personale, der højrøstet råbte ind i kupéen til os, om vi skulle af på den ene eller den anden station eller ville sælge mad til os undervejs. Toget var møgbeskidt, og jeg tror ikke, de skifter sengetøj fra dag til dag. Det så i hvertfald ikke sådan ud...

Ankommet til Nha Trang
Så noget trætte er vi nu kommet frem til Nha Trang kl.10 her til formiddag. Nha Trang er Vietnams svar på Mallorca, mener nogle. Her er en kystlinie med 6 km palmestrand (hvidt fint sand uden skaller eller tang). Den store boulevard med palmer, der ligger i midt i byen kan også minde om Californien.
Nha Trang er også kendt for, at Alexandre Yersin valgte at leve de sidste 50 år af sit liv i denne by. (Alexandre Yersin er mest kendt for, at han i Hong Kong fandt bakterien Yersina pestis, der spredes med rotter og er årsagen til pest. Han fandt derved også vaccinen mod pest. Han har også været en meget flittig mand i Nha Trang, der har gjort meget godt for byen).

Vi havde forhåndsbooket et hotel ved stranden. Værelset så ikke ud som de billeder, vi havde booket ud fra, men fred være med det. Her er swimmingpool på taget, morgenbuffet inkluderet, egen udendørs terrasse, og det ligger et stenkast fra stranden.

I dag er det blevet til en tur i poolen og frokost ved stranden med de store bølger, meget vandsportliv og en masse dasende europæere. Det var også muligt at bestille grillede hummere, krabber mv. ved strandkanten.
Her er delvist overskyet men dejligt varmt med en temperatur på 27 grader.






Pigerne læser på terrassen. I dag blev Simone færdig med at læse: "Hodja fra Pjort" (rejsegave fra mormor og morfar) Hun har været meget begejstret for at læse den.

Om aftenen fandt vi et supermarked med rigtig mange vestlige varer i. Man kunne f.eks. købe dansk salami. Jeg var vildt begejstret, da jeg på få minutter fandt varer det kunne tage mig timer at finde i Hanoi. Kristian syntes at sådan et supermarked var lige lovligt turistet og bare bekræftede, at Nha Trang er Vietnams Mallorca...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar