fredag den 6. januar 2012

Vinpearl

I dag har vi besøgt Vinpearl, som er Vietnams største forlystelsespark. Kristian og jeg diskuterede, hvorfor det mon hedder Vinpearl og kom frem til at det måske er en sammentrækning af Viet Nam =ViN  og derefter Pearl. Vietnams Perle? (Der var ligeledes mange perlebutikker i Parken)

For at komme til Vin Pearl fra Nha Trang er der forskellige muligheder. Man kan sejle med motorbåd, færge eller man kan tage svævebanen. Svævebanen er den længste i verden over vand. Vi valgte at tage svævebanen. Der var en utrolig flot udsigt deroppe fra over Nha Trang, vandet og de omkringliggende bjerge.


 Vinpearl består af en forlystelsespark med rutsjebaner, karuseller o. lign. Derudover var der et pænt stort vandland og en strand med det hvideste, fineste sand, jeg nogensinde i mit liv har set. Der var også indendørs aktiviteter bestående af radiobiler, legeland for børn, en masse spillemaskiner og 4D biograf. Ligeledes var der et stort akvarium, hvor vi så en dykker fodre fisk,  en handelsgade og diverse shows. Vi så et meget underholdende hunde og abeshow. Det sjoveste var, at aberne kørte rundt på cykler. To af dem på en tuc tuc. Som afslutning på dagen så vi et stort springvandsshow, som startede med et nytårsnummer til Abbas: "Happy New Year". Meget flot og gennemført.
Alt dette kostede inkl. svævebanen ca. 300 dkr. for os alle fire. Maden derinde var også billig. Vi spiste alle aftensmad for 60 dkr ekskl. drikkevarer.

Noget lidt pudsigt ved Vietnam er at julepynten, alle juletræerne og julemusikken ikke er pakket sammen endnu selvom det er d.6/1. Vi har hørt på vestligt julemusik hele dagen i parken ( "Last Christmas","All I want for Christmas" m.m.)

Vi følte ikke, vi var i Vietnam i dag, da hele parken var "linet" op på vestlig vis- Og så alligevel var der noget meget Vietnamsk/Asiatisk i deres måde at gøre tingene på, og i de herlige, pudsige vietnamisk-engelske skiltninger undervejs. (;-))

Vi havde en dejlig dag alle fire i strålende solskin. Vi kunne komme til at prøve alle forlystelser lige med det samme uden af stå i kø, da vi er her i lavsæsonen, hvilket bl.a. betød at Kristian og Simone lige prøvede rutsjebanen fire gange i træk. Helt fantastisk for sommervejret mangler bestemt ikke, selvom der er lavsæson i Nha Trang (:-))

Simones vurdering af dagen: "Det har været en super- stjerne-dag!" (:-))
Adeas største oplevelse var 4D filmene. Vi kørte med togvogne og fløj på Aladdins tæppe. Det er også første gang, jeg har set en 4.D film.

Kommer du nogensinde til Vin Pearl, så er et godt tip, at man kan leje håndklæder i Vandlandet. Det kostede kun 15.000 Dong, dvs. 5 dkr. Vi slæbte rundt på vores håndklæder i rygsækken det meste af dagen.




Dykkeren der fodrer fisk. Godt han ikke var inde i akvariet, hvor der svømmede hajer...

Det fantastiske hvide, silkebløde sand på stranden ved Vinpearl

Aberne der kører i Tuc Tuc


Kort over Vinpearl Parken

Karusellen ved solnedgang

6 kommentarer:

  1. Altså, hvor ser det spændende ud. Sikken tur med svævebanen ... Og alt det sjove, I har oplevet i Vinpearl. Det var en en-dags udflugt, ikke? Så I er tilbage i Nha Trang nu igen?
    Er Vinpearl amerikansk financieret? For det er da utroligt, at det "fattige" Vietnam skulle have råd til at bygge noget så fantastisk og Disneyland-lignende?
    Kh
    Mormor & Morfar

    SvarSlet
  2. Hov, vi glemte at spørge om, hvad en 4.D film er for noget?
    Kh B/U

    SvarSlet
  3. Kære Far og Mor!
    Jo det var en endagesudflugt, og vi er tilbage i Nha Trang igen.
    Jeg ved ikke om det er amerikansk financieret? Det bliver kaldt for Vietnams svar på Disneyland i guide-bøgerne, hvilket jeg nu synes er en stor overdrivelse, for det er meget mere putte-nuttet end Disneyland. En meget lille og overskuelig, men superfin forlystelsespark.
    Meget mærkeligt er det at fattige Vietnam kan bygge sådan et land op...
    4.D film er en 3.D film, som man ser med de berømte 3.D-briller på. Det der gør den til 4.D er, at når du sejler ind i et springvand f.eks. sprøjter der lidt vand på dig eller når du kører med toget blæser der luft (damp) op i hovedet på dig, så man får sådan en slags totaloplevelse. Filmene vi så var af 10-15 min.s varighed.

    SvarSlet
  4. Spændende. Tænk sig, hvis man i filmen så en elefant, der slog en prut ... ...
    Sov godt! For det er vel ved at være sengetid hos jer nu? Kh

    SvarSlet
  5. Kamille har med begejstring bemærket Adeas kjole! ... Mon den stadig dufter lidt af Kamille? ;o)

    SvarSlet
  6. Hun er bare så glad for de kjoler, kan du hilse Kamille og sige. Hun bruger dem hele tiden, så de er blevet vasket et par gange og dufter derfor desværre ikke længere af Kamille (:-))

    Og til Far: Ja sådan en film håber jeg ikke at komme ind og se (;.))

    SvarSlet