torsdag den 12. januar 2012

Shoppe- og cafétips i HCMC

Shopping i HCMC
Tip nummer et
I går aftes tog vi en tur ind for at se Domkirken og Hovedpostkontoret i HCMC. På Hovedpostkontoret havde de to store og velassorterede souvinir-butikker med masser af vietnamesisk handcraft og nøjagtig de samme varer, som man finder i alle andre butikker og på markederne hernede. Men en meget vigtig forskel var, at i disse butikker, var der faste priser på varerne, så det gav et rigtig godt overblik over, hvad de varer, man prutter om prisen på i butikker eller på et marked bør koste!!!

Ville ønske vi havde startet vores shoppe-tur med at gå på posthuset, så havde vi sparet lidt penge i forhold til, hvad vi fik pruttet priserne ned til, for man aner virkelig ikke hvad varerne er værd. F.eks. var der et fade-sæt med tre fine håndlavede fade som på markedet var sat til at koste 465.000 Dong. I butikken på Posthuset kostede det kun 150.000 Dong (50 dkr.), og de var nøjagtig magen til.


Tip nummer to
Et andet shoppetip er at der i supermarkedet som ligger i Thuong Xa Tax-centret er mulighed for at gøre nogle utrolig billige tøjindkøb. Jeg fandt fine bh'er til kun 66.000 Dong stk = 22 dkr. Det var lidt en jungle at finde de rigtige str., da de ikke helt svarede til vestlige str., men de var meget søde og hjælpsomme derinde.


Cafétip
Prøv en af de mange kaffebarer i HCMC. De serverer rigtig god kaffe- også iskaffe, smoothies og lækre dessertkager.
Især kan kaffebaren: "The Coffee Bean and Tea Leaf" som ligger med udsigt til Domkirken anbefales (235 Dong Khoi Street, Ben Nghe Ward, Dist 1, HCMC)
Superhyggelig kaffebar og mange lækre kager at vælge i mellem- også muffins til 25.000 Dong stk. (ca. 8 dkr)
 
Vietnam er verdens næststørste eksportør af kaffe. Det var de franske kolonisatorer, der bragte de første kaffeplanter til landet. Kaffen dyrkes især i det centrale højland.

Ada på kaffebar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar